Oplev Glostrup når du rejser i Danmark

12 timer i Glostrup: Sådan skal du bruge dagen

I år har vi besluttet at holde ferie hjemme. En såkaldt staycation er altså, hvad der står på programmet hjemme hos os. Jeg synes personligt ikke, at der er noget mere skønt end Danmark om sommeren, og jeg drømmer allerede om alle de lækre jordbær, jeg skal fylde maven med. Men en ferie i egen by, kan hurtigt ende med at blive proppet med hverdagens gøremål, for du kunne jo også liiige fikse den dør, der altid knirker eller luge ukrudt i have.

Derfor har jeg lavet en plan, der skal sikre, at feriestemningen ikke forsvinder helt. Planen går ud på, at i skal opleve København, men ikke de klassiske turist destinationer som Rundetårn og Nyhavn. Nej, vi skal op på cyklen og ud og opleve de bydele, man normalt ikke lige slår vejen forbi – og første stop på listen er Glostrup.

Nu tænker du måske “Glostrup, hvad søren kan man dog lave der? ” Men du vil blive overrasket over, hvor meget Glostrup faktisk har at byde på. Det gjorde jeg i hvert fald.

Start dagen med en luksus brunch buffet

Hvilken bedre måde at starte dagne på end med brunch? Og hos Cafe Siesta i Glostrup storcenter kan du hver dag kaste dig over deres store luksus brunch fyldt med lækkerier. Min mund løber allerede i vand bare ved tanken om alle de lækre retter, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vores dag i Glostrup skal starte med et solidt måltid her.

Tag på Safari i Vestskoven

Efter en lækker brunch kan man godt have brug for at strække benene og få lidt frisk luft, jeg kan i hvert fald. Derfor går turen til Vestskoven, hvor du kan nyde fuglesang, den friske luft og kigge efter dyr! I Vestskoven kan du blandt andet opleve Hvissingestenen, der er Sjællands største sten, Oxbjerget og en masse dyr, som for eksempel skotsk højlandskvæg og rådyr.

Slå et smut forbi Glostrup Shoppingcenter

Efter en masse skønne naturoplevelser går turen tilbage til Glostrup Shoppingcenter, hvor de næste par timer går med shopping i alle de fede butikker. På ferier er man altid lidt mere tilbøjelig til at forkæle sig selv ekstra, og det skal da ikke påvirkes af, at ferien bliver holdt herhjemme i stedet for sydpå. Hvis du ikke er til shopping kan du også forkæle dig selv med en lækker manicure, så du rigtig får en følelse af ferie og mig-tid.

Rund dagen af i naturen

Efter lidt selvforkælelse er det igen tid til en fredfyldt stund i naturen. Denne gang går turen til det rekreative område Ejby Mose. Dette sted var førhen en losseplads, men i dag er det forvandlet til et friluftsområde, hvor du kan opleve vild nature og en masse dyrearter. Slå vejen forbi et supermarked i Glostrup og snup en to-go kaffe og en snack til turen. Hvis sulten begynder at melde sig, kan du finde alverdens lækkerier i bagerafdelingen.

Efter en tur til Ejby mose kan du enten vælge at vende snuden hjemad eller tilbringe de sidste timer af dagen i mørket i Glostrup Bio eller Glostrup Amatør Teater.

spacer