Her finder du inspiration til indretning af din altan

Sådan indretter du din altan: Fem gode tips

Det er snart altantid igen. Og det betyder, at vi skal til at gøre den klar, så du kan udnytte den til både solbadning, krydderurter og hygge på de lyse sommeraftener. I denne artikel får du inspiration til, hvordan du netop skaber den perfekte altan til sommerhyggen her. God læselyst.

1)Indret med en masse planter

Planter skaber både hygge, giver luft og dufter dejligt på altanen. De er med andre ord nærmest uundværlige, når du skal indrette din altan. Har du en væg til en af siderne på din altan, så hæng dine planter op på et gitter. Det giver et virkelig hyggeligt udtryk og skaber en fin hule.

Har du ikke en væg, så brug altankasser til at skabe liv, enten med blomster, grønne planter eller en masse velduftende krydderier. Som et plus har du krydderierne lige ved hånden, når du sidder på altanen om aftenen.

Og sørg for at stille et par udendørsplanter på altanen. Gå efter nogle robuste planter, som kan klare både sol og vejr,og match med dem nogle cool porcelænspotter i skønne farver. Så er du allerede langt i indretningen.

2) Sæt lanterne på altanen

Der er intet, der bringer hyggen frem, som lanterne, der kan lyse op på de lune sommeraftener. Hæng lanterne op på væggen, stil dem på gulvet eller skab stemning med små lanterne på havebordet. Når det bliver koldere, kan du stadig lade lanterne stå ude, så du kan se dem fra dit vindue.

Tænker du på at lave dine egne lanterner? Det er faktisk slet ikke svært at lave dine egne lanterne, som du kan bruge til at skabe hygge på din altan. Hvis du har brug for inspiration, kan jeg anbefale denne gode DIY-guide til hjemmelavede lanterner, som jeg har brugt til at lave min egne lanterner.

3) Skab et hyggehjørne

Sørg for indrette din altan, så du får et hyggehjørne, hvor du kan sidde med en god bog og et blødt tæppe. Det må meget gerne være et hjørne, hvor der er læ, så du kan sidde i ro og mag og læse i din bog.

Du kan skabe hyggehjørnet ved at indrette dig med en hjørnesofa, der passer til din altan. Du kan også tilføje en form for bænk eller en lænestol, som matcher med resten af din indretning.

4) Tilføj hygge med tekstiler

Husk også masser af bløde tekstiler som puder, plaider og måske et gulvtæppe, hvis du er så heldig, at din altan ligger i læ for regnen. Tekstilerne skaber ikke alene en masse hygge på altanen, de gør også altanen dejlig behagelig at være på.

5) Brug farver

Gør altanen endnu mere opsigtsvækkende med farver. Farver spreder glæde og giver altanen et cool tvist. Det er perfekt til dig, der elsker at male nye farver eller eksperimentere med ting. Mal eventuelt et gammelt loppefund fra et markedet, eller match en smuk gul stol med et par gule potteplanter og tekstiler i gule nuancer – det skaber den perfekte sommerlige sammenhæng i indretningen.

spacer