all inclusive ferie overspisning

Sådan undgår du overspisning på all inclusive rejserne

All inclusive rejser kan være en rigtig fristende ferieform for mange danskere, der enten vil spare på budgettet eller bare have den ekstra convenience. Men det er også en af de ferieformer, hvor du i den grad kan tage et par ekstra feriekilo med hjem, når du har brugt morgen, middag og aften ved buffeten. Her får du tre gode råd til, hvordan du undgår, at det går helt skævt på all inclusive rejsen.

Hold øje med mængderne

De fleste spiser væsentlig mere, end de normalt vil, når de spiser fra en buffet – det er helt naturligt. Derfor kræver det en ekstra indsats af dig, hvis du ikke vil have, at kalorieregnskabet går helt amok. Der er flere måder, du kan gøre det på: 

  • Tag den mindste tallerken: når du tager en stor tallerken, så vil du automatisk fylde den op og derfor tage væsentlig mere. Vælger du derimod en lille tallerken, så vil du per automatik tage væsentlig mindre portioner. 
  • Tyg maden langsomt og hold pauser: det kan være fristende at bevæge sig i pendulfart mellem bordet og buffeten, men her er det vigtigt, at du er ekstra bevidst om at tygge maden langsomt og holde pauser indimellem. På den måde når du at mærke mætheden før, du får taget en ekstra portion.  

Tænk over, hvad du øser op på tallerken

Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvad du øser op på din tallerken. Nu siger vi ikke, at du helt skal undgå de søde sager, men et godt tip er at starte ved de mere mættende og sunde fødevarer. Start med salaten og kødet før du bevæger dig ned til de søde fristelser.  

Pas på de gratis snacks og drinks ved poolen

Har du gratis snacks, is og drinks i løbet af dagen, så kan regnskabet hurtigt løbe op. Sørg for at skabe bevidsthed hos dig selv om, hvor meget du indtager i stedet for at slå hovedet helt fra. Et godt tip er kun at tage en ting med ned til solsengen af gangen, så du aktivt skal op og hente mere. Det øger bevidstheden og kan hjælpe dig med at minimere indtaget. 

Du skal selvfølgelig huske at nyde din ferie, nu hvor du netop har mulighed for at få en pause fra hverdagen, geare helt ned og booste din mentale sundhed. For nogle personer er det netop vigtigt at give slip, mens nogle personer med eksempelvis spiseforstyrrelser har behov for helt andre tiltag for at gøre ferien fornøjelig. 

spacer