rustbeskyttelse

Det skal du være opmærksom på som ny bilejer

Skal du være bilejer for første gang, så kan der være mange nye ting at tænke over. Nedenfor har vi samlet en række af de ting man bl.a. skal huske når man får sin første bil.

Din bil skal undervognsbehandles

Når man bor i et land som Danmark, så kan det fugtige og kolde klima være lidt hårdt for din bil. Derfor er det vigtigt at huske at få en undervognsbehandling hvert 2. eller 3. år, hos et rustbeskyttelsescenter som Fynsk Undervognscenter. Det giver din bil den beskyttelse den har brug for, så der ikke dannes rust. Desuden er der den fordel, at det beskyttende lag reducerer kørestøjen når du er ude at køre på de store veje.

Få løbende serviceeftersyn

Det er vigtigt løbende at få lavet et serviceeftersyn på sin bil. Her vil de gennemgå bilen for eventuelle skader. Ellers risikerer du at køre rundt i en farlig bil, ikke blot for dig selv, men også dine omgivelser. Får du jævnligt set din bil efter i sømmene, så forlænger du også dens levetid. Det kan også være smart at tænke over, når du på et tidspunkt vil have en ny bil, og derfor skal sælge bilen videre. Folk er mere tilbøjelige til at købe en bil, som løbende er gennemgået for fejl.

Vægtafgift

Det er desværre ikke helt billigt at være bilejer i Danmark. Hvert år skal der betales et beløb, alt efter hvor meget din bil vejer, altså vægtafgift. Desuden bliver du som dieselbilejer pålagt at betale en udligningsafgift. Derfor er det værd at gå efter en mindre bil, og huske at lægge penge til side hver måned, så man ikke én gang om året får et chok over den pris man skal betale.

Husk dæktrykket

Noget mange ikke tænker over er, at man skal huske at tjekke dæktrykket på bilens dæk. Helst mange gange i løbet af året. Det kan være farligt at køre rundt med nogle dæk som ikke har det korrekte lufttryk. Desuden bruger man hurtigere bilens benzin, og slider dækkene.

spacer