3 byer du skal besøge i Marokko

3 byer du skal besøge i Marokko

Marokko er ikke længere væk end en flyvetur på lidt over fire timer, og selvom vi ikke kan tage ud i verden lige nu, kan vi stadig planlægge vores næste rejse. Det Nordafrikanske land gemmer med sin farverige kultur og alsidige landskaber på en masse oplevelser. Her får du en guide til tre kulturelle perler, du skal besøge, næste gang du skal til Marokko.

Fez

Fez er opdelt i den nye og den gamle bydel, og et besøg til den gamle er som at træde ind i en anden tidsalder. Her finder man bl.a. det andalusiske kvarter, hvor bygningsværker, moskéer og paladser bærer præg af den gamle andalusisk-arabiske kunst.

Chaouwara-garverierne finder man også i den gamle bydel. Her behandles og farves læder i store kar, og skind er hængt op til tørring. Hvis du er glad for lædervarer, kan du med sikkerhed finde en taske eller et bælte hos en af de mange læderhandlere i de omkringliggende gader.

Den gamle bydel består af krogede, labyrintagtige gader, og her er æsler, muldyr og gamle kærrer de eneste transportmidler. Med god grund er Fez’ gamle bydel på Unescos verdensarvsliste.

Casablanca

Den moderne kystby Casablanca er Marokkos største og stedet, hvor man finder de nyeste tendenser inden for alt – lige fra kunst til mode.

Langs byens strandpromenade, La Corniche, ligger caféer, restauranter og natklubber side om side, hvor både turister og lokale kan nyde udsigten over havet.

Omgivet af Atlanterhavet ligger moskéen Hassan II. Med plads til mere end 25.000 bedende indvendigt (samt 80.000 på det tilstødende område udenfor), er moskéen en af verdens største. Det er en af de eneste i Marokko, hvor ikke kun muslimer har adgang, og derfor er et besøg i den gigantiske moské bestemt anbefalelsesværdigt. Bare husk påklædning, hvor skuldre og knæ er dækket til.

Marrakech

Det gamle handelscentrum har med sin stemning af 1001 nat længe været et populært rejsemål.

Hele byens omdrejningspunkt er den berømte plads, Djema El-Fna, hvor en masse små boder til sammen udgør en kæmpe bazar. Her kan købes alt mellem himmel og jord – lige fra smykker og keramik til krydderier og mad. I den nye bydel – Ville Nouvelle – finder man butikker og restauranter i et mere moderne format.

Trænger du til et pusterum, kan du slå et smut forbi Majorelle Garden, der ligger som en oase midt i byens virvar af handlende, boder og butikker. Haven, der er doneret til Marrakech af designeren Yves Saint Laurent, er en af de mest populære seværdigheder. Og med den fantastiske eksplosion af farver, eksotiske planter, rislende vand og kvidrende fugle forstår man godt, hvorfor stedet er så populært.

Hvis du er til imponerende bygningsværker, så anbefaler vi, at du tager forbi det enorme Bahia-palads, som forskellige kunstnere har udsmykket fra gulv til loft. Paladset bruges stadig af den marokkanske kongefamilie, så det lukkes nogle gange af for besøgende, men den 8000 m2 store have kan opleves året rundt.

spacer