Loeve-Afrika

Afrika: Oplev The Big Five

Alle som drømmer om at opleve verden, bør for længst have skrevet Afrika på deres rejseliste. I Afrika er der utallige muligheder for store oplevelser, og du vil med sikkerhed blive beriget med eventyr, som du aldrig havde regnet med.

Et af Afrikas helt store fænomener blandt turister, er at opleve ”The Big Five”. Udtrykket har egentlig sin oprindelse fra tiden med storvildtsjagt, hvor de fem afrikanske dyr, som betegnelsen dækker over, var de som blandt jægere, gav den størst prestige at nedlægge. De fem dyr leoparden, kafferbøflen, elefanten, løven og det sorte næsehorn, er anset som de sværeste og farligste dyr at jage.

Savannens kongerige

Den dag i dag er det kun kafferbøflen, som blandt “The Big Five”-dyrene ikke er en truet dyreart. Flere af nationalparkerne og reservaterne i Afrika, er nu fredet områder, hvor de elegante dyr, kan få lov at leve i fred. Dog er de ofte besøgt af turister i jeeps, som udlever deres drøm om en safari blandt Afrikas imponerende dyreliv. 

Leoparden

I det gamle grækenland, hvor leopardens historie har sit udgangspunkt, troede man egentlig, at den elegante vildkat var en blanding af en løve og en panther. Leopardens smukke plettede pels, giver rovdyret de bedst tænkelige betingelser, for at jage på egen fod. Pelsen er nemlig den perfekte camouflering, når leoparden smører sig imellem savannens tilgroet terræn. Her kan den snige sig ind på en fem meters afstand, før det udvalgte bytte lugter fare på færde.

Elefanten

Fastlandets største pattedyr, elefanten er en overraskende intelligent og  legesyg skabning. Det enorme og smukke dyr er fantastisk spændende at iagttage, da den fra naturens side elsker at interagerer med andre. Dog er det vigtigt, at udvise respekt for dyret, da elefanten også bærer på et voldsomt temperament. Elefanten vejer typisk op til 6000 kg.

Bøflen

Ligesom elefanten er kaffarbøflen uforudsigelig aggressiv. Det muskuløse dyr er med sine 800 kg den største art af okser i Afrika. Alt efter hvilke omgivelser bøflen lever i, kan dens pels farve variere. Nogle fremstår en smule rødbrune, imens andre synes gråsorte.

Løven

Løven er med sikkerhed savannens ukronede konge. Den er Afrikas absolut største rovdyr, med en typisk kampvægt på 150-250 kg. Særligt er kattedyret kendt for sin afgørende rolle i Walt Disneys filmklassiker Løvernes Konge, hvorfor mange turister hungrer efter at opleve den betagende løve på tæt hold. Den smukke løve er, i modsætning til andre katteracer, et yderst socialt dyr, og opleves derfor også altid i flok.

Det sorte næsehorn

Oftest må man til Østafrika, for at opleve The Big Five”-fænomenet, og det skyldes faktisk det sorte næsehorn. Dyret er nemlig en yderst truet art som tilbage i 2011, blev erklæret udryddet i Vestafrika. Det finurlige dyr er modsat størstedelen af afrikas dyreliv yderst asocial. Faktisk ses næsehorn kun flere sammen, i tilfælde hvor et par er i parringshumør eller hvor en hun følges med sin unge.

spacer