Find bilforsikring fra egen sofa

Find bilforsikring fra egen sofa

Det har aldrig været nemmere, at finde de produkter du søger fra dit eget hjem, men hvordan finder du det rigtige? Når det kommer til bilforsikring, vil du gerne være sikker på, at du får den rette dækning, og her fortæller vi dig hvordan.

Sammenlign bilforsikringer hjemmefra

Der findes utrolig mange forsikringsselskaber i Danmark, der tilbyder løsninger, der minder meget om hinanden, men hvad er betingelserne og vilkårene egentlig? Det kan i den grad være værd at læse, det der står med små,t inden du vælger, hvilket forsikringsselskab du ønsker at tegne din bilforsikring hos.

Som med så meget andet idag, kan internettet være en stor hjælp. Ikke nok med at forsikringsselskaberne alle har hjemmesider, hvor det er muligt at beregne prisen online, findes der et hav af hjemmesider udviklet til at sammenligne priser på bilforsikringer. Når du samenligner på nettet, bliver du bedt om at indtaste en række oplysniger om dig selv, og den bil du ønsker at forsikre, og får så tilbudt en pris. Hvad denne pris indeholder, og hvad der afgør den svinger forsikringsselskaberne imellem, og her skal du se dig for.

Udover at tjekke forsikringsbetingelserne godt igennem kan du med fordel ringe til de forsikringsselskaber, du har udvalgt dig og prøve at forhandle lidt. De fleste forsikringsselskaber har mulighed for at gå lidt ned i pris eller give dig en række fordele, hvis du tør spørge. På Mikonomi.dk kan du se flere råd til hvordan du får en billig bilforsikring.

 

Hvad påvirker prisen på din bilforsikring?

Når forsikringsselskaberne skal udregne prisen for netop din bilforsikring, tager de en række faktorer i betragtning. Disse bruges til at vurdere, hvor stor en risiko der er, for at forsikringsselskabet skal udbetale dig penge i forbindelse med udbedring af eventuelle skader. De hyppigst brugte faktorer er:

  • Anciennitet
    Anciennitet er et udtryk for, hvor mange år du har kørt bil i eget navn, samt hvor mange skader du tidligere har lavet. Din alder har derfor typisk betydning for, hvor god en anciennitet du har haft mulighed for at opbygge. Når du tegner en ny bilforsikring, kan du i mange tilfælde få lov til at overføre tidligere optjent anciennitet fra et andet forsikringsselskab.
  • Bilen
    Bilen der skal forsikres påvirker prisen på din bilforsikring i høj grad. Det vil altid være dyrere at forsikre en kæmpe benzinsluger end en lille bybil med under 75 HK. Tænk derfor taktisk hvad gælder køb af bil, hvis du søger en billig bilforsikring.
  • Selvrisiko
    Selvrisikoen er den del af regningen, du selv skal dække, hvis skader skal udbedres. Størrelsen på selvrisikoen har stor betydning for prisen, og en billig bilforsikring afføder typisk en høj selvrisiko og omvendt. Laver du ikke mange skader, kan en høj selvrisiko hurtigt betale sig i længden, da denne kun skal betales ved eventuelle skader.

Læs mere om bilforsikring på Mikonomi.dk.

spacer