Ved du om der er for fugtigt i hjemmet?

Mange i Danmark går ikke og tænker over fugt i hverdagen og der er naturligvis mange andre ting i hverdagen som får ens opmærksomhed. Desværre betyder dette også at de fleste ikke opdager fugt i hjemmet før det er for sent. Dette resultere i dyre fugtskader og værste tilfælde et hjem der er ramt af skimmelsvamp. Skimmelsvamp og fugt er i høj grad ikke godt for helbredet. Det er derfor vigtigt at finde ud af om du har fugt i hjemmet og lave det til en rutine at gøre de små ting hver dag som holder fugten væk. Er du ikke klar over hvad tegnene på fugt er og hvad du kan gøre for at holde et sundt miljø i hjemmet, kan du læse med i denne artikel.

Sådan tjekker du om der er fugt i hjemmet

Der er flere små tegn på om der er fugt i hjemmet, desværre er det først når fugten har sat sig at man lægger mærke til det. Et af de små tegn på at der er for fugtigt i hjemmet, kan ses ved at kigger i siderne af dine termoruder, hvis der er dug på ruderne, er det et tegn på at der er for fugtigt i hjemmet. Du kan ligeledes købe et luftfugtihedsmeter, dette er dog med forbehold, da den kun måler et lille område i rummet og ikke eksempelvis kuldebroer bag sofaen eller under sengen. Når du bruger et sådan meter, skal du derfor ikke regne med at hele huset er fugtfrit, da den kun giver et preg.

Nogle af de mere omfattende tegn på at der er fugt i hjemmet er når du kan finder buler i tapetet eller skimmelsvamp som ligner sorte pletter. Når disse tegn viser sig, har det sat sig og det kan være mere tidskrævende at rette op på. Det er dog vigtigt at der bliver gjort noget ved det. Når man fjerner skaderne som fugten har forårsaget er det ikke ens betydning med at fugten er væk. Fjerner du eksempelvis skimmelsvamp fra dit hjem men uden at gøre noget ved kilden til fugten, vil skimmelsvampen komme igen. Når du fjerner fugtskader skal du derfor finde frem til hvad der har forårsaget fugten og ændre på dette.

Et af de bedste råd til at minimere fugt i dit hjem er at udlufte minimum 2 gange dagligt af 5-10 minutter af gangen. Det er ligeledes en god idé ikke at tørre tøj i hjemmet, lige såvel som det er en god idé at lufte ud når du har været i bad da det er en stor kilde til fugt i hjemmet. Når du laver mad er det ligeledes anbefalet at åbne et vindue så os og damp kan komme ud, i stedet for at sætte sig i væggene.

spacer