fra anoreksi til drinkologi

alcohol

Der er desværre intet der tyder på at spiseforstyrrelser er en uddøende samfundsproblem og ikke nok med det, så forgrener sygdommen sig og rammer andre grupper af unge. Sidste skud på stammen er drinkologi.

Ny trend parrer spiseforstyrrelser med alkoholisme.

Unges jagt på perfekte krop ser ikke ud til at få en ende, og i søgen efter slanke lår og stram mave tages de mest ekstreme metoder i brug. Drinkologi hedder det nyeste sundhedsfænomen, som er begyndt at poppe op, blandt andet i Danmark.

Det ligger næsten i navnet, drinkologi handler om indtagelse af drinks, men skiller markant ud fra alkoholiker problemet. Hvor alkoholikere er afhængige af alkoholindtagelse, handler drinkologi mere om at holde vægten nede, samtidig med man indtager alkohol.

Alkohol indeholder nemlig en del kalorier og det kan derfor være nemt at tage på, hvis man hælder en ordentlig mængde alkohol oveni sin normale kost. Derfor vælger unge at springe måltiderne over, så de kan drikke sig fulde med god samvittighed.

Men selvom de unge måske ikke er direkte afhænge af alkohol, minder effekterne om dem man finder hos alkoholikere. Ved at erstatte måltiderne med alkohol får de påvirkede størstedelen af deres daglige næring fra alkohol, og med det følger naturligvis en række sundhedsrelaterede problem.

Et udpræget Ungdomsproblem

Tendensen ses først og fremmest ud til at ramme unge mennesker som har et stort behov for at gå i byen, være sociale og drikke sige fulde. Det er derfor et problem man ser i studie og universitetsbyerne, hvor der er en høj koncentration af unge mennesker.

Mange af de studerende lider under stressede hverdage med mange lektier, studiejob og et konstant pres på at klare sig bedre. Derfor er de fleste afhængige af at gå i byen for at rive sig løs fra dagligdagen og få et socialt input som ikke har et akademisk eller arbejdsrelateret udgangspunkt.

Og når så en weekend fyldt med sprit ligger for døren, er den nemmeste løsning at droppe måltiderne så de store mængder alkohol ikke sætter sine spor på ens perfekte krop.

Et nyt fænomen

Der er i øjeblikket ikke nogen officielle tal på hvor mange lider af drinkologi, men problemet er observeret i flere lande og altså også i Danmark.

Der er heller ikke nogen direkte behandlingsform eller tilbud, men det kan stadig være en god ide at kontakte et hospital med speciale i spiseforstyrrelser som har en bred erfaring indenfor lignede sygdomme.

Her finder du kontakt til et privathospital med speciale i spiseforstyrrelser.

spacer