Har du lyst til at finde job i Grønland og prøve kræfter med det grønlandske samfund og den grønlandske natur?

det-groenlandske-flag

På grund af, at der er mangel på sundhedspersonale i Grønland, må mange patienter vente enten dage-, uge eller helt op til månedsvis på at blive behandlet. Derudover er der ofte langt ud til patienterne og hvis vejret er dårligt bliver lægen hurtigt forsinket. Derfor søger landet læger, sygeplejerske osv. i Danmark og andre lande. Måske har du lyst til at prøve kræfter med det grønlandske samfund og sundhedsvæsen? Læs mere om det nedenfor.

Hvad fejler grønlænderne?

Grønlænderne lider, ligesom os danskere, af moderne livstilssygdomme. Livstilssygdommene skyldes alkohol, rygning, omsorgssvigt og dårlige leveforhold – såsom usunde madvaner og for lidt motion. Dette har resulteret i, at grønlændernes gennemsnitlige levealder – både for mænd og kvinder – er noget lavere end danskernes.

I dag findes der ingen livstruende, smitsomme sygdomme i Grønland, dog er tuberkulose stadig ret almindelig udbredt – i det sydlige Grønland er hver femte barn smittet. Syfilis og gonoré har siden slutningen af 1960’erne været meget almindelige sygdomme på den grønne ø – ligesom leverbetændelse (hepatitis A og B) til stadighed er det.

Faktisk er mere end halvdelen af den grønlandske befolkning rygere! Og de begynder allerede i 12-års alderen. Et andet stort problem er, som bevidst, alkohol. Grønlændernes alvorlige problemer med alkohol har betydet, at landet har en af verden højeste selvmordsrater. 19 gange så mange grønlændere som danskere begår selvmord!

Flytningen til Grønland

Før man flytter til Grønland skal man være 100 % sikker – og hvis man har familie, skal de også være det, da det er nøglen til succes: “… et godt liv på hjemmefronten er en forudsætning for et godt arbejdsliv.” Samtidig er det en stor udgift for en arbejdsgiver at forflytte en medarbejder til Grønland – det kan koste op til 100.000 kr.

Mht. lønnen er den enten den samme eller lavere end i Danmark. Skatten er på 45-48 % – afhængigt af hvilken kommune man flytter til. Kolonialvarer koster nogenlunde det samme som i Danmark og øl, vin og spiritus er væsentlig dyrere. Man anvises en bolig, og har dermed ikke mulighed for selv at bestemme hvor man skal bo. Boligen anvises efter hvor mange medlemmer familien består af.

Danske og grønlandske børn går i samme skole, men dansksprogede børn får en særlig tilrettelagt undervisning i dansk som modersmål og grønlandsk som 1. fremmedsprog.

Kilde: www.europas-lande.dk
Kilde: www.jobbest.dk

spacer