Kaffe – drikken der får os gennem dagen

Kaffe og arbejde

Kaffe der holder dig kørende hele dagen. Det er hvad Merrild er. Det er måske ikke alle, der er klar over det, men danskerne er blandet de mest kaffedrikkende folkefærd i verden. Faktisk drikker danskerne så meget kaffe, at vi på verdensplan har indtaget en fornem 4. plads. Det har vi, fordi danskerne i gennemsnit drikker mellem 3 og 4 kopper dagligt. Ifølge studier drikker hver syvende dansker endda helt op til 6 kopper kaffe om dagen.Vi drikker således ikke bare kaffe om morgenen og om aftenen, men også gerne et par kopper ind i mellem. Det betyder, at vi drikker en stor andel af vores daglige kaffe, mens vi er på arbejde. Kaffe og arbejde går altså hånd i hånd. I mange tilfælde antages kaffe derfor for at være arbejds-livets sidste lovlige dopingmiddel, nu hvor rygning er blevet forbudt på de fleste arbejdspladser. For at komme igennem dagen kræver det derfor en stor spand kaffe. Vigtigheden af en god kaffeautomat, kan derfor ikke understreges nok. Især fordi kaffe som bekendt har en opkvikkende effekt på os. Hvis arbejdspladsen derfor har en god kaffeautomat, så betyder det både glade og kvikke medarbejdere, og det betyder i sidste ende grønne tal på bundlinjen.

Meget mere end bare kaffe

Udover at kaffe virker opkvikkende på os, så er kaffe også et socialt element i vores hverdag.  Kaffen skaber nemlig både et socialt mødested og fællesskab, der rummer alt fra hyggelige samtaler til konfliktløsning. Kaffe er derfor meget mere end bare kaffe. Kaffe er også et kommunikations-fremmeden middel. Der er nemlig ikke det problem, der ikke kan løses over en kop kaffe. Undersøgelser har faktisk vist at danskerne drikker 84% af deres daglige kaffe på arbejdspladsen, og hele 89% taler med kollegaerne i deres kaffepauser. 59% holder op til 3 kaffepauser i løbet af dagen. Kaffen er derfor i høj grad med til at skabet et godt klima for samarbejde og gensidig forståelse.  Kaffepausen giver altså meget mere end bare et pusterum i løbet af dagen. Kaffepausen tillader os at få vendt arbejdsmæssige problematikker, tvivl og undren. Hvad end snakken går på i kaffepausen, så føler de fleste sig stimulerede og både mere kreative og effektive efter kaffepausen. Den lille pause, akkompangeret af en kop varm kaffe giver derfor ny energi.

Den gode leder ved, at glade medarbejdere er effektive medarbejdere.  Den gode leder investerer derfor i en god kaffeautomat til arbejdpladsen.

Kaffe

spacer