burger-mac

Mistænker du dig selv for at have en spiseforstyrrelse?

Der findens efterhånden et hav af sygdomme, så mange at man til tider bliver i tvivl om, om man er syg, eller om der bare er tale om indbildning. Derfor er der også mange folk, som ikke indser, at de rent faktisk er syge, før de er kommet alt for langt ud. I dette indlæg vil jeg præsentere nogle af de tegn, der kan være i forbindelse med en spiseforstyrrelse.

Du spiser for lidt

Er du typen som vejer hver og én kalorie, inden den kommer på tallerkenen, så betyder det ikke nødvendigvis at du er syg – når det så er sagt, er der forskel på at være påpasselig og fanatisk. Tænk over hvad du spiser, men har du lyst en en gang sushi med veninderne eller vennerne, bør du ikke lade kalorietælleriet forhindre det.

Det hænder at folk der begynder at tælle deres kalorier, lader det tage overhånd og dermed begynder at spise ekstremt lidt – alt for lidt. Det kan på sigt fører til sygdommen anoreksi. Anoreksi er en sygdom som opstår, når kroppen bliver forsømt, ved ikke at få nok næring.

Man skal ikke tage let på anoreksi, da det er en sygdom, som kan have alvorlige følger. Heriblandt kan du risikere, at ødelægge din organer, du kan tilmed nedsætte dine egne chancer for at få børn. Tag derfor hånd om det, hvis du mistænker dig selv, eller nogen omkring dig for at have anoreksi.

Du spiser for meget, men for lidt

Lige så vel som du kan blive syg af at spise for lidt, kan du blive syg af at spise for meget. Først og fremmest skal du naturligvis passe på din vægt. En stor del af verdens befolkning lider af overvægt, hvilket nedsætter den gennemsnitlige levealder markant. Snak med en læge eller en diætist, hvis du synes at vægten er ved at tage overhånd.

Der findes også en anden form for overspisning – nemlig bulimi. Bulimi er en sygdom, hvor man føler et behov for at indtage store mængder mad på kort tid, for derefter at kaste det hele op igen. På den måde snyder man kroppen for næring, og selvom du i momentet føler du spiser for meget, spiser du ikke det lange løb for lidt, i og med at maden kastes op.

Bulimi er dårligt for dit helbred. Derudover ødelægger du din hals og dine tænder, ved at kaste op flere gange om dagen. Derfor er det ligeledes uhyre vigtigt, at gøre noget, hvis du oplever ovenstående symptomer.

spacer