Det sker desværre i ny og næ, at der kommer en udgift, som man ikke lige have forventet, og derfor ikke medregnet i sit økonomiske overblik. Dette kan være meget skadende for ens økonomi, da man enten skal trække sin konto i minus eller ringe og lave en aftale med opkræveren af disse penge – men der findes faktisk en langt bedre løsning.
Lån dig ud af problemerne
Hvis du er kommet ud i en situation, hvor månedens penge ikke rækker, kan det være rigtig klogt at tage et lille lån, der kan gøre, at man har penge indtil man får løn. Når man låner penge, skal man være opmærksom på, hvor meget man ender med at betale i låneomkostninger. Det er sådan med alle lån at låneomkostningen stiger, desto større lånet er, og desto længere løbetiden er.
Det er netop derfor, at kviklån er blevet så populære, fordi det er skræddersyet til korte små lån, hvilket gør låneomkostningerne relativt lave. Man kan selvfølgelig altid snakke om, hvad der er lavt inden for låneomkostninger, men hos f.eks. Lånpengesmartkoster deres kortsigtede lån kun omkring et par hundrede kroner i låneomkostninger.
Hvornår skal man låne?
Man skal låne, hvis man har en uforudset udgift, som man ikke har råd til, men ville have råd til næste måned. På den måde tager man faktisk bare et lille forskud på ens næste løn, undgår en masse bøvl og så er man hurtigt videre. Det kan vise sig at være en langt lettere måde, end hvis man skal ringe op og have en længere samtale med ens bankrådgiver, hvilket måske også kan skabe en mistillid fra bankrådgiveren, hvis han/hun hører, at der er lidt problemer i økonomien.
Hvornår skal man undlade at låne?
Det skal man generelt, hvis man kan undvære det. Det nytter ikke noget, at man låner penge, hvis man udemærket godt ved, at man ikke ville have råd til at betale lånet tilbage inden for den aftalte løbetid. Så ender man nemlig bare i den frygtede gældsspiral, hvor man så er nødt til at låne – for at betale sig lån.