Flexlease en luksus bil

Derfor er flexleasing af luksusbiler populært

Drømmer du også om at køre ned ad gaden med vind i håret, eller trykke på speederen og mærke bilen accelerere fra nul til hundrede på få sekunder? Ja, drømmebilen har mange ansigter, men at have en Porsche eller Ferrari stående i indkørslen kan virke som en uopnåelig drøm for de fleste.

Alligevel virker det som om, at luksusbiler har indtaget gadebilledet, lige meget hvor man bevæger sig hen. Det skyldes ikke, at afgiften på en Maserati lige pludselig er blevet halveret. Nej, det er der nok en helt anden grund til, nemlig muligheden for flexleasing.

Hvad er flexleasing egentlig?

Før vi kaster os ud i, hvorfor så mange har valgt at realisere drømmen om at køre rundt i en luksusbil, synes jeg lige, at vi skal få på plads, hvad flexleasing egentlig er.

For hvad er forskellen på flexleasing og almindelig leasing? Som udgangspunkt minder de to muligheder meget om hinanden. Både når du leaser og flexleaser en bil, skal du som udgangspunkt betale et førstegangsbeløb. Herefter betaler du en fast ydelse hver måned, hvor ydelsens størrelse selvfølgelig afhænger af bilmodellen. Måske vil du på et tidspunkt gerne skifte bilen ud, og det er her, forskellen på flexleasing og almindelig leasing af biler kommer ind.

Når din almindelige leasingkontrakt udløber, skal du levere bilen tilbage til leasingfirmaet, og du kan enten vælge at tegne en ny leasing periode eller sige tak for nu. Men her ser det en smule anderledes ud med flexleasing. Her er det nemlig dig, der står med ansvaret for at sælge bilen videre til en tredjepart eller tegne en ny leasingperiode.

Hvorfor er det blevet populært at flexlease luksusbiler

Så hvorfor er det blevet så populært at have en flexleaset luksusbil stående i indkørslen? Jo, det er faktisk ret simpelt. Hvis du ikke kan få drømmebilen ud af hovedet, så er flexleasing både en fleksibel og billigere måde at muliggøre drømmen. Og af netop samme grund er populariteten på flexleasing af både nye og brugte luksusbiler vokset de seneste par år. Derfor ser du også misundeligt efter flere luksusbiler i dag, end du gjorde for 10 år siden.

Som navnet måske allerede antyder, så giver flexleasing mulighed for en mere fleksibel leasing af biler. Det gør, at det er billigere at flexlease din drømmebil end at købe den, og derfor er specielt luksusbiler i høj kurs, når det kommer til flexleasing. Det giver nemlig langt større mulighed for at køre rundt i drømmebilen uden at rydde bankkontoen.

Det er billigere at flexlease drømmebilen

Men hvad er det lige helt præcist ved flexleasing, der er billigere? Svaret er ret simpelt – lavere registreringsafgift. I Danmark er afgifterne på biler meget høje og specielt på biler i luksuskaliberen. Men når du flexleaser bilen, så betaler du kun registreringsafgiften for en bestemt periode og ikke hele afgiften på en gang.

Derudover kan leasingfirmaerne ofte få prisen på bilen meget længere ned, end du ville kunne som privatperson. Det skyldes, at leasingfirmaerne ofte har aftaler med udenlandske importører, og derfor kan firmaerne tilbyde importeret luksusbiler til en meget lavere pris.

spacer