Info om lån

 

Står du og har brug for at låne penge? Men er du mange for, at lånet vil blive alt for dyrt? Det er altid en god idé at undersøge de mange låneudbydere, der findes. Det er nemlig vigtigt, at du finder netop det lån, der passer bedst til dig og dine behov. Lån uden sikkerhed– sådan lyder det fra flere online låneudbydere. Men er det overhovedet muligt at låne penge gratis?

Gratis lån online

Selvom det lyder for godt til at være sandt, er det i visse tilfælde muligt at optage et gratis lån. Flere online låneudbydere tilbyder, at du kan få det første lån gratis, som du optager hos dem. Det er dog ofte kun det første lån op til et specifikt beløb. Det kan eksempelvis være, at du kan låne op til 4.000 kr. gratis.

Et gratis lån betyder, at du ikke skal tilbagebetale mere, end det beløb du låner. Det vil sige, at der hverken er renter eller omkostninger og gebyrer ved lånet. Du kan derfor låne pengene kvit og frit. Dog skal du selvfølgelig stadig betale lånet tilbage til den aftalte tid, ellers kan det hurtigt blive dyrt for dig.

Det bør du være opmærksom på ved gratis lån

Når du støder på gratis lån, bør du altid undersøge lånet grundigt igennem. Det kan nemlig være, at de forskellige låneudbydere ser forskelligt på, hvad et gratis lån egentlig er. Derfor er det vigtigt, at du er sikker på, at der hverken er renter, omkostninger eller gebyrer ved lånet.

Dette kan du eksempelvis finde ud af ved at se på lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er en procentsats for, hvor dyrt lånet er at optage. Her er både rente, omkostninger og gebyrer regnet med i. Hvis lånets ÅOP er på 0 %, er du garanteret, at lånet er helt gratis. Jo højere lånets ÅOP er, desto dyrere vil det pågældende lån også blive for dig.

Hvad kan et gratis lån bruges til?

Et gratis lån kan bruges til lige det, du har brug for. Hvis du optager lånet online, står du som regel ikke til ansvar for, hvad lånet skal bruges til. Du kan derfor bruge pengene på lige det, du vil. Det kan være alt lige fra uforudsete udgifter til en ny cykel, ra en rejse til en ny smartphone, eller fra en mekaniker regning til penge du har brug for sidst på måneden.

spacer